Календар новин

«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Форма входу

Вітаю Вас Гість!

Пошук

Друзі сайту

Наше опитування

Новини яких регіонів Ви хотіли б бачити на порталі?
Всього відповідей: 53

Статистика

ЛІТ.еРа
Головна » 2009 » Грудень » 8 » "Docudays Ua" в Херсоні
"Docudays Ua" в Херсоні
15:07
"Голосуйте за мене, будь ласка!", "Як стати стервом?", "Живі" - насправді, це не лозунг передвиборчої кампанії, не назва розпіареної книги, і, навіть, не діагноз! Це фільми, які не покажуть на TV, яких не буде ні в прокаті, ні в Інтернеті! Але побачити їх та інші шедеври світової кінодокументалістики мешканці Херсонщини зможуть в рамках проведення регіонального фестивалю документального кіно про права людини "Docudays Ua".
27 листопада в Обласному палаці молоді відбулась прес-конференція з нагоди проведення в Херсоні Днів документального кіно про права людини.
Організатори зустрічі зазначили, що починаючи з 5 жовтня в Україні стартував шостий сезон Мандрівного фестивалю. В межах його географії, як і минулого року, є Херсон.
З 10 по 12 грудня 2009 року мешканці міста матимуть можливість переглянути фільми - переможці 6 Міжнародного фестивалю "Docudays Ua", а також фільми-призери інших відомих міжнародних кінофестивалів.
Діапазон тем – від екстремальних історій про людей, які живуть в умовах війни, природних або інших катастроф – до проблем гендерної рівності, дискримінації, порушення прав дітей чи людей із обмеженими можливостями. Особливе місце посідають історії людей, які перемогли життєві обставини, відстояли свої права й досягли мети.
Мета фестивалю – засобами кіномистецтва привернути увагу українського суспільства до проблем "звичайної" людини, сприяти розвитку відкритого діалогу про права людини, утвердженню ставлення до людської гідності як найвищої цінності.
Цьогорічний фестиваль має свої особливості. Так, 12 грудня о 12 год. в кінотеатрі "Ілюзіон" відбудеться зустріч з автором та режисером фільмів – київським журналістом Ігорем Чайкою та презентація фільмів, присвячених проблемам порушення прав журналістів, ЗМІ, свободи слова та свободи висловлень громадян в умовах глобальної економічної кризи та напередодні президентських виборів 2010 року.
Запрошуємо всіх до переглядів!
Покази проходитимуть в кінотеатрі "Ілюзіон" (вул. Червоноармійська, 30-а).
Вхід вільний!
Докладніше із програмою регіональних переглядів можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Фестивалю www.docudays.org.ua.
Організаторами мандрівного фестивалю в Херсоні є:
- молодіжна громадська організація "Нова генерація";
- центр молодіжних ініціатив "Тотем".
Інформаційні партнери:
- громадсько-політичний незалежний тижневик "Вгору";
- Херсонська міська Асоціація журналістів "Південь".
Заходи в рамках фестивалю відбуватимуться за підтримки Херсонської обласної державної адміністрації.
Хачатрян Світлана
Матеріал та світлина - www.kherson.org.ua.
Переглядів: 859 | Додав: shumacher | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]