Календар новин

«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Форма входу

Вітаю Вас Гість!

Пошук

Друзі сайту

Наше опитування

Новини яких регіонів Ви хотіли б бачити на порталі?
Всього відповідей: 53

Статистика

ЛІТ.еРа
Головна » 2009 » Квітень » 19 » Херсонська газета "Гривня" вдалася до антихристиянської риторики
Херсонська газета "Гривня" вдалася до антихристиянської риторики
12:56
Напередодні свята Світлого Воскресіння Христового херсонська газета "Гривня" опублікувала статтю "Сегодня Богоматерь, а завтра Бандера?" (№15\744). У своїй публікації Валерій Марксович розмірковує про Богоматір, Степана Бандеру, пекло, геніталії та десятки телефонних дзвінків обурених читачів, що надихнули його на писанину. Автор  невдоволений наміром міської влади встановити у Покровському Сквері скульптуру Божої Матері. Пан Валерій переконаний, що в такій спосіб "электорат" тащат в рай, крепенько взяв его за гениталии». 
На публікацію вже відреагувала Спілка Української Молоді в Україні. Сумівці назвали публікацію антихристиянською і такою, що розпалює міжрелігійну та міжнаціональну ворожнечу. "Перед тим, як друкувати подібні речі, ще й у Великий Піст, слід все добре зважити. Якщо автор не є християнином за віровизнанням – це не дозволяє йому зневажливо ставитись до релігійних та національних почуттів українців", - прокоментував ситуацію голова ХМО СУМ в Україні Артур Шерстобитов. Молодь має намір звернутись до єпархіальних управлінь найбільших українських християнських церков, і спільно домогтись вибачення від газети. 
Довідка: Ініціатива встановлення скульптури та повернення скверу історичної назви належить помічниці мера п. Зої Бережній. Урочисте відкриття скульптури відбудеться у Херсоні 10 травня 2009 р. Скульптура буде розташована на місці, де колись знаходився храм Покрови Пресвятої Богородиці, знищений радянською владою.     
 
 Тарас Дем'яненко
 
Посилання на згадану статтю: http://www.grivna.ks.ua/arhiv/text.php?id=28556.
 
За матеріалами www.kherson.org.ua
Переглядів: 1002 | Додав: shumacher | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 2
19.04.2009
2. Ілько Біленко-Шумахєр (shumacher)
Та, на жаль так й виходить.
Але що ще більше шкода - що ця людина користується прізвищем свого батька, який для Херсону був видатною постаттю. Проводимо паралель: Боянжу-батько - Боянжу-син, Чорновіл-батько - Чорновіл-син.
На дітях великих людей Бозя таки відпочиває...

19.04.2009
1. Irina (poema_66)
безбожник, да и все! Таким образом выделится решил, чтобы его заметили. Весь мир верит в Бога , кто в Христа, кто в Аллаха, кто в Иегову а я буду особенным. таланта Бог не дал, так только скандалами и может обратить на себя внимание. Он не только безбожник, он еще и бездарь. Убогий человек, что с него взять

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]