Календар новин

«  Листопад 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Форма входу

Вітаю Вас Гість!

Пошук

Друзі сайту

Наше опитування

Новини яких регіонів Ви хотіли б бачити на порталі?
Всього відповідей: 53

Статистика

ЛІТ.еРа
Головна » 2007 » Листопад » 26 » Добкін перенесе монумент на честь проголошення Радянської влади в Україні
Добкін перенесе монумент на честь проголошення Радянської влади в Україні
21:53
 
У Харкові монумент на честь проголошення Радянської влади в Україні буде перенесений із площі Конституції до Палацу Культури Харківського тракторного заводу (проспект Орджонікідзе).
Таке рішення прийняла Харківська міська рада на своїй 16-й сесії 21 листопада. За нього проголосували 63 із 90 присутніх на сесії депутатів.
Під час обговорення цього рішення проти його прийняття висловилися представники фракції Комуністичної партії. Коментуючи рішення міськради, мер Харкова Михайло Добкін підкреслив, що сьогодні площа Конституції, яка знаходиться в центрі міста, перетворилася на кільцеву дорогу для розвороту маршрутних таксі. "Ми маємо в самому серці міста дуже невдалу площу", - вважає мер.
Планується, що після перенесення монумента, площа буде реконструйована. Передбачається, що на площі Конституції можуть розміститися новий будинок Харківської міської ради, ратушна вежа з оглядовим майданчиком, нова галерея сучасного мистецтва.
Під площею планується побудувати багаторівневе автомобільне паркування.
Добкін підкреслює, що "це все повинно бути побудоване в такому стилі, щоб сполучилося з уже наявними на площі Конституції будинками".
Добкін зазначив, що вся реконструкція буде проводитися за рахунок іноземних інвесторів.
"Я провів переговори з німецькими, чеськими й англійськими інвесторами. Вони дали згоду на те, що всі витрати будуть лежати на комерційній структурі", - сказав Добкін.
Монумент на честь проголошення Радянської влади на Україні відкритий 4 листопада 1975 року, в переддень 58-ї річниці Великого Жовтня, на площі Конституції.
Він являє собою встановлену на постаменті монолітну 5-фігурну скульптурну групу, згруповану навколо прапора революції, виконану з червоного граніту, висотою в 18 метрів.

За матеріалами Українські новини

Переглядів: 901 | Додав: Криниця | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]