Календар новин

«  Листопад 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Форма входу

Вітаю Вас Гість!

Пошук

Друзі сайту

Наше опитування

Новини яких регіонів Ви хотіли б бачити на порталі?
Всього відповідей: 53

Статистика

ЛІТ.еРа
Головна » 2007 » Листопад » 9 » Юродивиих - до відповідальности
Юродивиих - до відповідальности
15:58
Вперше в Україні секта Каурова-Рідіґєра (УПЦ МП) відповість в суді. Проти неї виступатиме Чернігівський історичний музей, одну з будівель якого півтора роки пікетували віруючі під керівництвом священиків.
За церкву сперечалися два патріярхати, а заручником виявився музей - його експонати за заблокованими дверима півтора роки їла моль і шашіль. Сьогодні цінности звільнили з міліцією.
Понад мільйон гривень коштують експонати Чернігівського історичного музею имені Тарновського, які півтора роки були заблоковані в церкві святої Катерини - колишньому приміщенні музею. За цей час одяг і меблі 18 сторіччя потрощил имоль і шашіль. Національному музейному фонду нанесені збитки, які хтось повинен сплатити.
«Музей подаватиме судовий позов про відшкодування. Я так думаю, що проти Української православної церкви Масковського патріярхату в лиці Чернігівської Єпархії як блокувальника цього приміщення», - сказав директор Чернігівського обласного історичного музею имені Василя Тарновського Сергій Лаєвський.
Точну суму збитків назве спеціяльна комісія. Для її неупередженої роботи - працівники музею описали своє майно у присутности міліції та експертів Торговельно-промислової палати. Більше в церкву нікого не пустили. Вартові порядку стверджують, що зайти сюди без перешкод їм допоміг випадок. Днями суд відмінив рішення місцевої влади про передачу храму Київському патріархату, а оскаржити його ще не встигли.
Валерій Ноник, начальник Чернігівського обласного управління внутрішніх справ: "Відмінено рішення - аналогія підказує, що це вже є музеєм. Це державна цінність. І ми винні вже були відреагувати згідно з чинним законодавством."
Зараз зіпсовані цінности загромадили кабінет директора музею. Обіцяного замість церкви нового приміщення обласна рада досі не дала. Втім, покласти ці речі в будь-яку експозицію зараз - небезпечно. Моль і шашіль з них вщент знищать сусідні колекції.
 
За матеріялами www.mcun.org.ua.
Переглядів: 874 | Додав: shumacher | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]