Календар новин

«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входу

Вітаю Вас Гість!

Пошук

Друзі сайту

Наше опитування

Новини яких регіонів Ви хотіли б бачити на порталі?
Всього відповідей: 53

Статистика

ЛІТ.еРа
Головна » 2009 » Липень » 22 » Нова "чума" молоді - аудіонаркотики
Нова "чума" молоді - аудіонаркотики
02:26
В Інтернеті йде аґресивна рекламна кампанія цифрових (або звукових) наркотиків. Сайти, що поширюють аудіонаркоту, пропонують "безпечну, леґальну та ефективну" альтернативу марихуані, кокаїну, алкоґолю, антидепресантам тощо. Є тут й специфічні "задоволення", наприклад, "Атомний вибух", який нібито "розриває свідомість на шматки", або "Ваш вибір", що нібито допомагає впорядкувати думки.
Сам "продукт" являє собою набір аудіотреків та проґраму для їх прослуховування.
Механізм дії "звукових наркотиків", як запевняють розповсюджувачи, гранично простий та базується на низькочастотних інфразвукових коливаннях, що відповідають частоті мозкових хвиль. Слухати "дози" потрібно тільки в стереонавушниках. У ліве та праве вухо подаються звуки ріжної частоти, які викликають зміну стану мозку.
"Впливати на мозок людини та вводити її в певний стан за допомогою звукових та инших коливань дійсно можна, й цим користуються спецслужби, та й не тільки вони», - прокоментував психолоґ Сергій Стеблинський.
Щоб з'ясувати, який же товар постачають цифрові "накродилери", журнлісти вирішили на собі випробувати звукові наркотики, що не є порушенням закону. Щоправда, "приходу" не сталося.
"Я витримав хвилин 10 і вимкнув. Зрозумів, що не зможу слухати писк і шуми майже 40 хвилин, намагаючись отримати від цього приємні відчуття", - розповів Дмитро. Його колега Сергій виявився більш терплячішим і 50 хвилин стійко слухав таку какофонію, яка повинна була викликати у нього відчуття, схожі на орґазм. З фізичних проявів під час сеансу Сергій відзначив тільки прискорене серцебиття і запаморочення.
"Відчуття, які з’явилися, можуть нагадувати й стан сп'яніння, й ефект від "травки". Напевно, це і мають на увазі ті, хто з допомогою розповсюдження таких "наркотиків" заробляє гроші", - говорить піддослідний.
"Дія будь-якого наркотику, від тютюну до ґероїну, принципово одна й та ж. Дуже важлива попередня установка", - пояснює експерт Костянтин Красовський, який давно займається проблемою наркотиків. На його думку, на слухачів таких треків більше впливає не сам шум в навушниках, а опис майбутнього ефекту.
"Такі "наркотики" не можуть викликати серйозних психічних розладів, - говорить психіатр Семен Глузман. - Але вони можуть спровокувати напад у людей, які страждають психічними розладами".
 
АЛЕ ВАРТО НЕ ЗАБУВАТИ, ЩО НАРКОТИКИ - ЦЕ ЗАВЖДИ НАРКОТИКИ!!! Й краще вже отриувати задоволення від справжніх, життєвих відчуттів, аніж від ілюзорних! 
 
За атеріялами www.mpravda.com.
Переглядів: 771 | Додав: shumacher | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]