Календар новин

«  Жовтень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Форма входу

Вітаю Вас Гість!

Пошук

Друзі сайту

Наше опитування

Новини яких регіонів Ви хотіли б бачити на порталі?
Всього відповідей: 53

Статистика

ЛІТ.еРа
Головна » 2007 » Жовтень » 29 » Названо переможців "Молодості"
Названо переможців "Молодості"
13:13
У столиці завершився 37-й кінофестиваль "Молодість". Головна нагорода кіноперегляду – Ґран-прі та грошовий приз розміром $10 тис. – дісталися стрічці "Мандри оркестру" іранського режисера Ерана Коріліна.
Урочиста церемонія нагородження проходила у формі застілля – на сцену було винесено три великих столи, заставлених напоями та стравами. Отримавши нагороду, лауреати "Молодости" сідали за стіл і святкували свою перемогу просто на очах у заповненої глядачами зали.
Нагороду творцям фільму "Мандри оркестру", в якому йдеться про єґипетський оркестр, який випадково опинився у закинутому жидівському селищі, вручив Жерар Депард’є.
Нагороду в номінації Найкращий повнометражний фільм та $2,5 тис. отримала стрічка "Холтрейн" німця Флоріяна Ґааґа. Статуетку Скитського оленя Ґааґу вручив рассійський актор Андрєй Звягінцев. "Холтрейн", сюжет якого розгортається навколо підліткової ґрафіті-команди, завоював також Приз глядацьких симпатій, внаслідок чого йому дісталася ще одна матеріяльна премія – 1 тис. евро.
Приз за Найкращий короткометражний фільм отримала стрічка "Ковчег" поляка Ґжеґожа Йонкайтіса. Титул Найкращого студентського фільму та $2,5 тис. на додачу отримала стрічка "Серце крається" норвежки Анни Севіцки.
Приз имені Іва Монтана найкращій молодій акторці – 1 тис євро – дістався рассіянці Анні Бєґуновій, яка деб'ютувала в кіно головною роллю в картині "Жорстокість" Маріни Любаковаї.
Спеціяльний приз ж'юрі отримав фільм "Каліфорнійська мрія" румунського режисера Крістіана Нумеску, який загинув цього року. Ця нагорода стала єдиною посмертною для Нумеску – Міжнародна федерація кінопреси FIPRESCI також віддала свий приз цій стрічці.
 
За матеріялами www.jeyart.com.ua.
Переглядів: 938 | Додав: shumacher | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]