Календар новин

«  Вересень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Форма входу

Вітаю Вас Гість!

Пошук

Друзі сайту

Наше опитування

Новини яких регіонів Ви хотіли б бачити на порталі?
Всього відповідей: 53

Статистика

ЛІТ.еРа
Головна » 2007 » Вересень » 25 » В Луцьку відбувся перший фестиваль української альтернативної музики
В Луцьку відбувся перший фестиваль української альтернативної музики
17:20
15-16 вересня на території іподрому Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки тривав музичний фестиваль «Бандерштат-2007», який було приурочено до 65-ої річниці утворення Української Повстанської Армії.
Ініціятори та орґанізатори проведення такого дійства – всеУкраїнська молодіжна громадська орґанізація «Національний Альянс».
У фестивалі взяло участь 17 музичних колективів з ріжних реґіонів України, які відбирались за певними принципами. Перший і головний – наявність у творчому доробку музикантів награного репертуару Українською мовою, який не містить жодної антиУкраїнської пропаґанди, ненормативної лексики, не популяризує шкідливих звичок і пропаґує Українські цінности. Також обов’язковою умовою участи у музичному дійстві було виключно «живе виконання». Заявку на участь у фестивалі подало багато гуртів, але не всі вони відповідали вимогам орґкомітету. Важливо й те, що фестиваль проводився не на конкурсній основі.
Проґрама фестивалю була розділена на два дні. У суботу, 15 вересня, усі бажаючі мали змогу почергово почути та побачити виступи наступних музичних колективів: «В.О.Д.А», «Галас» (Луцьк), «Спалені Вітрила» (Рівне), «Апатія» (Володимир-Волинський), «Underground Dimension» (Івано-Франківськ), «Проджектор Джміль» (Львів), «Sмарагда» (Київ) та «Брем Стокер» (Рівне). У неділю, 16 вересня, публіку розважали: «Віскула», «Dispel» (Луцьк), «Softminor» (Ковель), «Breaking Brain Without Aim» (Чернівці), «Н-44» (Луцьк), «Серцевий Напад» (Чернівці), «Де Сенс» (Червоноград), «SLAP» (Луцьк), «Полинове Поле» (Львів), «Тінь Сонця» (Київ). Вхід на фестиваль був безкоштовним.
Протягом двох фестивальних днів на заході побувало близько 500 молодих людей переважно з Волині. Були й гості зі Львова, Івано-Франківська, Рівного, Києва тощо.
Стосовно завдань, які ставив на меті фестиваль «Бандерштат», найперше варто виділити наступні: піднесення Української націоналістичної ідеї серед молоді та творчих колективів; пропаґування серед молоді життєвої активности та здорового способу життя; увіковічення образу Степана Бандери як національного символу; допомога обдарованій молоді; утвердження бережливого ставлення до навколишнього середовища та еколоґічного виховання; пропаґанда Української мови, культури, цінностей та рідної музики.
Ідея проведення подібного дійства існувала вже кілька років, але тільки у 2007 році молодіжний актив Волині вирішив започаткувати проведення ВсеУкраїнського фестивалю Української альтернативної музики патріотичного спрямування, для якого невипадково обрали назву «Бандерштат-2007».
Директор фестивалю Сергій Мартинюк вважає, що такі патріотичні заходи «...дають можливість кожній молодій людині замислитись над тим, у якій країні вона живе, якою мовою розмовляє, пригадати національних героїв та усвідомити, що ці люди варті величезної пошани».
 
За матеруялами www.mpravda.com.
Переглядів: 988 | Додав: shumacher | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]